Znojmo hostilo šesté autorské čtení

20. 09. 2022
Znojmo hostilo šesté autorské čtení

Dne 15. 9. 2022 se v Městské knihovně Znojmo, která funguje i jako jediná knihovna rakouské literatury na jižní Moravě, uskutečnilo už šesté autorské čtení Euroregionu Pomoraví. Tento projekt se už tři roky koná jako společná akce Euroregionu Pomoraví (EUPO), Knihovny Jiřího Mahena v Brně a jednotlivých členských obcí EUPO.

Tentokrát představil svojí připravovanou knihu „Mezi nebem a podzemím“ cestovatel, vinař a především znojemský „srdcař“ Bronislav Mikulášek. Přítomní slyšeli a také viděli ukázky o historii Znojma a dalších zajímavých místech, lidech a událostech v Podyjí, tak, jak je za posledních 200 let zachytily dobové dokumenty. 


To, co bylo představeno, je velkým lákadlem pro zakoupení knihy, která vyjde zřejmě v listopadu 2022 a bude skvělým dárkem pod vánoční stromek nejen pro obyvatele Znojma a okolí, ale i pro všechny, komu není naše dávná i nedávná historie lhostejná. A jestli pak čitatel zatouží projít se kolem Dyje a hledat pozůstatky městské plovárny, či devíti mlýnů, které stály na břehu této čarovné řeky, tak autor i knížka cílili správním směrem.