V Kunštátě o Kunštátu - čtvrté autorské čtení z publikace člena SOM JM

08. 11. 2021
V Kunštátě o Kunštátu - čtvrté autorské čtení z publikace člena SOM JM

Dne 6. listopadu 2021 se uskutečnilo další pokračování autorského čtení, které je společným projektem SOM JM a Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Tentokrát čtení hostilo město Kunštát, kde se organizace ujala Městská knihovna a Divadelní soubor LMD. Akce proběhla ve dvou částech, v knihovně, která slavila 100. výročí svého vzniku a v kulturním domě, kde slavilo ochotnické divadlo v Kunštátě 20 let působení. Celé odpoledne se neslo v duchu vzpomínek na slavné osobnosti Kunštátu, a proto dostalo literární setkání název „V Kunštátě o Kunštátu“. A o kom se početní účastníci dozvídali veselé i neznámé informace? Nebyl to jenom světově známý král Jiří z Kunštátu a Poděbrad, ale i František Halas, Klement Bachořák, Jan Marius Tomeš, Ludvík Kundera a Vít Ondráček. A dobrou náladu udržovali členové místního souboru LMD, kteří četli z knihy fejetonů Jana Halase "Když do hnoje, tak zvesela".


Autorské čtení v Kunštátě zvedlo úroveň čtvrtého pokračování této akce velmi vysoko a hodilo rukavici dalším členům Sdružení obcí a měst jižní Moravy.

Galerie